Katsaus sähköautomarkkinoihin

10.09.2022 | Uutiset

Sähköautojen ja lataushybridien määrä kasvaa jatkuvasti Suomen autokannassa ja sähköautoilun tukeminen osana vihreää siirtymää vauhdittaa liikenteen sähköistymistä. Kehittyvä latausverkosto mahdollistaa yhä useammalle kotitaloudelle sähköauton hankinnan.

Polttoaineiden hinnan nousu on kiihdyttänyt sähköautojen kysyntää sähköauton ollessa taloudellisesti kannattava vaihtoehto liikkumiseen. Autovalmistajat tuovat markkinoille nyt ennätysvauhdilla uusia malleja ja kysyntää on kasvavassa määrin etenkin pitkän kantaman täyssähköautoille. Myös kuljetusalalla alkaa näkyä sähkökäyttöisiä raskaamman liikenteen ajoneuvoja.

Faktaa sähköautoilusta

Näin sähköautoilua tuetaan:

Kuluttajat voivat hakea uuden täyssähköauton hankintatukea Traficomilta ja taloyhtiöiden sähköautojen latausinfran rakentamisen tukeminen on vuonna 2022 uudistunut niin, että yhä useampi taloyhtiö saa tukea latausasemien rakentamiseen. 

Tutustu lisää aiheeseen:


Sähköinen liikenne ry:n aloitteesta käynnistynyt Arjen älykäs sähköautoilu -hanke on koonnut auto- ja liikennealan toimijoiden parhaan osaamisen yhteen pakettiin. Sähköautoiluun liittyvät moninaiset tietotarpeet liittyvät niin auton hankintaan ja käyttämiseen kuin lataamiseenkin kotona, taloyhtiössä, työpaikalla ja tien päällä.

Oletko autoliikkeen edustaja? Kysy meiltä suoraan haluamiasi automalleja ottamalla yhteyttä!